Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Producenci
Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI W SERWISIE TWOJAPORCELNA.EU

I WYKORZYSTYWANIE PLIKÓW COOCKIES

 

 

§ 1

POSTANOWIENIA OGÓLNE

 

  1. Polityka prywatności określa informacje dotyczące zbierania, przetwarzania danych, w tym danych osobowych Klientów usług świadczonych przez twojaporcelana.eu, określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach Klienta za pomocą plików Cookies, służących realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną przez twojaporcelana.eu oraz precyzuje warunki subskrypcji bezpłatnych newletterów.

  2. Administratorem danych osobowych jest właściciel serwisu twojaporcelana.eu -przedsiębiorca Agnieszka Wojtyłko prowadząca działalność gospodarczą pod firmą F.H. TP Agnieszka Wojtyłko, NIP 8733122594, REGON: 361580466 adres Dębina Łętowska 53, 32-830 Wojnicz, woj. małopolskie. Działalność gospodarcza jest zarejestrowana w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej (CEiDG) prowadzonej przez Ministra Rozwoju.

  3. Wszelkie słowa, wyrażenia i akronimy występujące na niniejszej stronie i rozpoczynające się dużą literą (np. Operator, Sklep Internetowy, Klient, Konto, Formularz Rejestracyjny, Zamówienie, Umowa) należy rozumieć zgodnie z ich definicją zawartą w Regulaminie Sklepu Internetowego dostępnym na stronach Sklepu Internetowego.

 

§ 2

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

 

  1. Klienci Sklepu Internetowego twojaporcelana.eu podają następujące dane osobowe podczas wypełnienia Formularza Rejestracyjnego bądź podczas składania Zamówienia na stronach Sklepu Internetowego twojaporcelana.eu.:

  1. Imię i nazwisko,

  2. Adres zamieszkania,

  3. Adres dostawy, w przypadku gdy jest inny niż adres zamieszkania,

  4. Adres poczty elektronicznej,

  5. Numer telefonu.

  1. Podanie powyższych danych jest dobrowolne, lecz konieczne dla dokonania rejestracji i zakupu na stronie Sklepu twojaporcelana.eu.

  2. Dane osobowe Klientów są przetwarzane w celu realizacji zawartej Umowy sprzedaży. Sklep Internetowy może udostępnić zebrane dane do następujących podmiotów:

     

     

     

    firma Inpost, paczkomaty,

    platforma płatnicza Shoper,

    platforma płatnicza PayPal.

Ilość przekazywanych danych jest ograniczona do minimum, wyłącznie w celu zrealizowania Zamówienia.

  1. Dane osobowe Klientów są przechowywane przez twojaporcelana.eu na zasadach określonych w prawie polskim, w szczególności w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2015r. poz. 2281 z późn. zm).

  2. Twojaporcelana.eu stosuje odpowiednie do zagrożeń środki techniczne i organizacyjne celem zapewnienia ochrony gromadzonych danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem lub niewłaściwym wykorzystaniem w szczególności celem zapobiegania zabrania, modyfikacji, zmiany, utracie, uszkodzenia, zniszczenia przez osoby nieuprawnione.

  3. Twojaporcelana.eu informuje, że login i hasło przypisany do Klienta mają charakter poufny i nie powinny być udostępnienia osobą trzecim. Sklep Internetowy nie zgłasza się do Klienta o ich podanie z wyjątkiem podania ich w trakcie logowania. Twojaporcelana.eu zaleca, aby Klient wylogował się po zakończeniu korzystania ze Sklepu Internetowego i nie zapisywał hasła na komputerze, celem uniemożliwienia korzystania z Konta osobom trzecim.

  4. Klient ma w każdym czasie prawo wglądu do swoich danych osobowych, w tym również prawo do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia.

  5. Uprawnienie wskazane w pkt 6 § 2 można realizować poprzez kontakt mailowy na adres sklep@twojaporcelana.eu .

 

§3

RODZAJE I CEL WYKORZYSTYWANIA DANYCH

 

  1. Twojaporcelana.eu wykorzystuje pliki Cookies, czyli niewielkie pliki tekstowe przechowywane na Urządzeniach końcowych Klienta (np.: komputerze, tablecie, smarfonie). W plikach Cookies zapisane są informacje: nazwa strony internetowej z której pochodzą, czas ich przechowywania na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

  2. Stosowanie plików Cookies jest bezpieczne dla Urządzenia Klienta. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do Urządzeń Klientów wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki Cookies nie identyfikują tożsamości Klientów na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

  3. Pliki Cookies wykorzystywane są w celu:

a) dostosowania zawartości stron internetowych twojaporcelana.eu do preferencji Klientów oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych,

b) zbierania danych na podstawie których tworzone są anonimowe statystyki za pośrednictwem narzędzi analitycznych, które pomagają wyjaśnić w jaki sposób Klienci korzystają ze stron internetowych twojaporcelana.eu, co umożliwia ulepszenie ich struktury i zawartości,

c) utrzymania sesji Klientów zarejestrowanych, tak aby Klient nie musiał na każdej podstronie wpisywać loginu i hasła,

d) świadczenia usług reklamowych odpowiednio do preferencji Klienta.

4. Strona twojaporcelana.eu wykorzystuje dwa typy plików Cookies:

a) Cookies sesyjne: są przechowywane na Urządzeniu Klienta i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia Klienta.

b) Cookies stałe: są przechowywane na Urządzeniu Klienta i pozostają tam do momentu ich skasowania, bądź tak długo jak mają ustawiony czas życia. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Klienta.

5. Twojaporcelana.eu wykorzystuje rodzaje plików Cookies:

a) Konieczne do działania stron – niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Stron i Aplikacji, pozwalają Klientowi na poruszanie się po nich oraz używanie ich elementów;

b) Poprawiające wydajność – zbierające informację o tym jak Klient korzysta ze Stron i Aplikacji poprzez dostarczanie informacji na temat obszarów które odwiedza, czasu jaki na nich spędza oraz problemów jakie na nich napotyka, jak np. komunikaty o błędach.

c) Poprawiające funkcjonalność – zapamiętujące ustawienia i wybory Klienta (np. region, w którym jest, personalizowane ustawienia treści) by dostarczyć Klientowi bardziej spersonalizowane treści i usługi. Pozwalają również na oglądanie filmów i używanie narzędzi społecznościowych.

d) Reklamowe – dostarczające reklam Klientowi odpowiadających zainteresowaniom. Pozwalają mierzyć efektywność kampanii reklamowych.

6. Najczęściej oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślne dopuszcza przechowywanie plików Cookiesw urządzeniu końcowym Klienta. Jeżeli Klinet nie zgadza się na zapisywanie plików Cookies może dokonać w każdym czasie zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej. Zmiana może polegać na niezapisywaniu plików Cookies na urządzeniu końcowym, bądź na każdorazowym informowaniu Klineta o zapisaniu danego pliku na urządzeniu końcowym. Można również za każdym razem po wizycie na stronie twojaporcelana.eu usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki.

7. Zmiana warunków przechowywania lub otrzymywania plików Cookies jest możliwa poprzez konfigurację ustawień w przeglądarkach internetowych, np.: w przeglądarce Internet Explorer, w przeglądarce Mozilla Firefox, w przeglądarce Chrome, w przeglądarce Opera, w przeglądarce Safari.

8. Twojaporcelana.eu informuje, że ograniczenia stosowania plików Cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu internetowego, a w rezultacie utrudnić lub uniemożliwić korzystanie ze sklepu zamieszczonego na stronie twojaporcelana.eu.

 

 

§ 4

SUBSKRYPCJA BEZPŁATNYCH NEWSLETTERÓW

 

  1. Twojaporcelana.eu rozsyła newsletter elektroniczny do Klientów, którzy zamówili informację handlową i wyrazili zgodę na przetwarzanie danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o usługach świadczonych drogą elektroniczną (Dz. U. 2016r., poz. 1030) oraz ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. (Dz. U. z 2015r., poz. 2281 z późn. zm.).

  2. Do subskrypcji można przystąpić poprzez podanie adresu e-mail i zaznaczenie checkbox "Chcę otrzymywać newsletter ….." podczas rejestracji bądź składania Zamówienia w Sklepie Internetowym twojaporcelana.eu.

  3. Po otrzymaniu przez twojaporcelana.eu adresu poczty elektronicznej subskrybenta, twojaporcelana.eu prześle na podany adres e-mail autoryzacyjny. Po dokonaniu autoryzacji subskrybent może otrzymywać pocztą elektroniczną „newsletter twojaporcelana.eu”.

  4. Subskrybent może w dowolnym czasie zrezygnować z subskrypcji i tym samym wycofać zgodę na przetwarzanie podanych danych osobowych. W tym celu należy wysłać e-mail na adres sklep@twojaporcelana.eu z oświadczeniem o rezygnacji z „newletter twojaporcelana.eu” z konta elektronicznego e-mail, które jest zarejestrowane do subskrypcji.

 

§ 5

DODATKOWE INFORMACJE

W przypadku pytań, uwag, wniosków dotyczących ochrony prywatności, plików Cookies oraz informacji handlowych należy kontaktować się z Administratorem na adres mailowy sklep@twojaporcelana.eu  , bądź telefonicznie pod numerem telefonu 602401605







 

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl